סוכה של צורת הפתח לענין פסל

האם דין "פסל היוצא מן הסוכה נידון כסוכה" יכול לעבוד אם הדופן שנמשכת איתו זה רק "צורת פתח"?

תשובה:

שלום רב

לכאורה זה תלוי במחלוקת שהביא המשנה ברורה באופן שהדופן הקצרה היא שבעה טפחים רק על ידי צורת הפתחים אם אומרים פסל על הדופן שכנגדה, ויסוד המחלוקת הוא האם על ידי צורת הפתח היא דופן ממש לכל דבר וענין או שזה מועיל רק כדי להחשב דופן שלישית, ראה משנה ברורה סי' תרלא ס"ק טו ושער הציון סי' תרל ס"ק ב.