דלת נפתחת בדופן סוכה

בדופן השלישית שלי ( לא אמצעית המחברת בין שני הדפנות [ דומה קצת לשו”ע תר”ל סעיף ב]) יש לי דלת בסוף דופן זו . עד הדלת יש לי יותר מ 7 טפחים ( 160 ס”מ) . על הדלת מלמעלה יש לי סכך בכל אורך הדלת . וגם יש שם צורת הפתח.( קורת עץ שמעלה סכך). האם מותר לכתחילה לפתוח ולסגור את הדלת בכל שבעת הימים או שצריכה להסגר כל השבעה?
ברצוני לציין שאני ספרדי ונוהג לפי דעת השו”ע
אשמח אם ניתן לצרף מקורות

תשובה:

שלום רב

אם יש צורת הפתח אין כלל מקום לשאלה, זה ממש הסוגיא בסוכה דף ז עמוד א, ושם הכשירו באופן זה אפילו אם היה לך רק טפח אחד עד הפתח, כל שכן כאן שיש לך שבעה טפחים, שאפילו אם לא היה לך כלל פתח המקום הזה כשר מדין "פסל היוצא מהסוכה" כנגד כל הדופן שכנגדה, ראה שם יט א.

חג שמח!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כשאין צורת הפתח אם הדלת פתוחה בעצם אין שם דופן, והכל תלוי בגדרי שיעור פרצה לפסול סוכה, תתאר את המידות המדוייקות שלך אם יש עומד מרובה על הפרוץ או לא וכו' וננסה לסייע.