לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ברכת המפיל / סוכה מתחת מרפסת

שלום כבוד הרב יש לי שלוש שאלות
1.האם מותר לדבר בפה אחרי ברכת המפיל
2.אני רגיל לקרוא ברכת המפיל תמיד בלי שם ומלכות כי שמעתי שאחרי חצות לא קוראים ברכת המפיל עם שם ומלכות ואני לא תמיד יודע מתי חצות לפי היהדות האם יש בכך בעיה או שחייב תמיד לקרוא עם שם ומלכות מתי שאפשר?
3.המשפחה שלי בסוכות בדרך כלל לא מכינים סוכה,השנה הזאתי אח שלי ביקש מההורים להקים סוכה,ואמא שלי הציעה להקים אותה בגינה.
השאלה שלי היא אם אנחנו גרים בקומת קרקע ומעל הסוכה בקומה התשיעית [יש בבנין 9 קומות],יש מאין שכבת בטון כזאתי כמו סוג של מרפסת שבערך מסתירה/מכסה שלישה מהסוכה בזמן שכשתי שליש מהסוכה נמצאת תחת כיפת השמים,האם סוכה שכזו נחשבת כשרה?

ולבן אדם שגר בבנין קומות ויש מעליו דיירים האם צריך לשים לב בהקמת סוכה לדברים מסויימים שלא יפסול אותה כמו מרפסות ממעל לסוכה?
כי שמעתי שמרפסת מעל הסוכה פוסלת את הסוכה ואני לא בקיא כל כך בהלכות סוכה

תשובה:

שלום רב

על הפסקה בדיבור אחרי המפיל ראה כאן.

יש שנהגו [וכן המנהג הרווח בין הספרדים] שאין אומרים ברכת המפיל לאחר חצות הלילה, אולם שאר הפסוקים של קריאת שמע אומרים מתחילה ועד סוף.

ויש שנהגו [וכן מנהג רוב האשכנזים] שאומרים ברכת המפיל אף לאחר חצות הלילה.

לגבי מנהג הספרדים ראה ילקוט יוסף (או”ח ח”ג סי’ רלט ס”א).

לגבי מנהג האשכנזים, ראה א”א (בוטשאטש, סי’ רלט) ושם בביאור הלכה (ד”ה סמוך).

כל המקום שתחת הבטון פסול, וצריך שבשאר הסוכה יהיה שיעור סוכה [שבעים ס"מ על שבעים ס"מ] ושלוש דפנות, ורק שם ניתן לאכול ולישון. לכן זה לא מתאים לסוכה תוציאו אותה עוד החוצה. ואכן צריך לשים לב שאין שום מרפסת מעל הסוכה.