פסל היוצא מהסוכה

שלום עליכם,
לכבוד רבני ישראל מספר שאלות בעניין חג הסוכות.
1. האם חייב להיות חלל בין קני הלבוד, או שאני יכול את יריעת הסוכה להעביר ביניהם, בשביל היא פחות תתעופף, דהיינו האם הלבוד נפסל בכך?
2. סוכה שיש לה מחיצה בד אחד באורך 3 מטר, ומצד ימין שלה יש מחיצה באורך 5 מטר, והמחיצה שכנגד 5 המטר- אורכה 4 מטר? האם במיקום שיש בו רק שני מחיצות (ה 5 וה 3 )מותר לשבת? (דהיינו במטר החסר במחיצה השלישית)?
ברוכים תהיו

תשובה:

שלום רב

אתה יכול להעביר את הסדין בין הקנים.

המקום ההוא כשר גם כן מדין "פסל היוצא מן הסוכה נדון כסוכה, כמבואר בגמרא בסוכה יט א.