מעמיד בסוכה

שלום

א. רציתי לשאול לגבי "מעמיד", מה זה בדיוק? האם מדובר על המקום שעליו מניחים את הסכך או את הדבר שקושרים איתו את הסכך כדי שלא יעוף?

ב. האם מותר להניח את הסכך על קרשים מעץ ולקשור את הסכך לקרש העץ באמצעות אזיקון? ומדוע?

ג. שמעתי שמותר להניח קשרי עץ על הסכך (כלומר מעליו) כדי שלא יעוף, למה זה מותר? למה זה לא דומה למקרה שאדם רוצה להניח כיסוי מעל הסכך שלא לשם נוי שזה אסור? הרי גם במקרה שלנו זה לא לשם נוי אלא שלא יעוף.

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

דין מעמיד נאמר הן לגבי מקום הנחת הסכך הן לגבי מה שמחזיק אותו שלא יעוף ברוח.

על קשירת הסכך באזיקונים ראה כאן.

מדובר בקרשים שהם עצמם גם כשרים לסיכוך, לייסטים שאינם עבים שלושה טפחים.

חג שמח.