חזן בשבת בשנת אבל כשאין חזן אחר

שאלה נוספת בדיני אבלות בתוך השנה על הורה:
במניין שאני הקמתי ואני הגבאי והש"ץ כל קבלת שבת ומעריב של שבת. וקשה למצוא מחליף . האם במצב שאף אחד אינו מוכן לגשת לקבלת שבת ,האם מותר לי להתפלל בקול מהמקום שלי (ולהודיע שאני מתפלל ביחידות) אע"פ שבודאי אחרים יצטרפו אלי?
וכן בשבתות וחגים בקטעי השירה בבית כנסת שאני יודע שאם לא אתן את הטון אז השירה תהיה מאוד נעבעך, האם מותר לי לשיר בכל עוז ולהלהיב את הציבור?

תשובה:

שלום רב

כאשר אף אחד לא רוצה לגשת ודאי אתה יכול להיות חזן, האיסור הוא משום כבוד הציבור, אבל אם אין חזן אחר ודאי אין בעיה, ואין צורך שתעמוד במקומך ותכריז וכו'…

כמו כן אין כל בעיה לשיר בכל עוז ולהלהיב את הציבור.