דבר האבד בחול המועד

שלום הרב
אני עושה שיפוצים, וכמעט שנגמרו.
יש כמה דברים שנשארו, והפועלים (גוים) אמרו שיבואו בשבוע הבא בחול המועד, ולא אצטרך לשלם יותר. אם לא יבואו אז, לא יבואו כלל היות שהם מתחילים עבודה במקום אחר, ואני אצטרך לשלם לעוד פועלים לגמור את העבודה.
האם מותר לתת להם לעבוד בחול המועד?

תשובה:

שלום רב

באופן זה נראה שמדובר בדבר האבד, וכיון שמדובר בגויים ודאי יש להתיר לכאורה. דבר האבד מותר גם במלאכת אומן כמבואר בשו"ע ריש סי' תקלז.

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראיתי בס' פסק"ת תק"מ א' שבמלאכה דאושא מילתא אין להקל וכ"נ משו"ת נו"ב אבל בשאר ספרי חוה"מ לא ראיתי מביאין זה היאך נוהגין בזה