פנס לד – מוקצה

כבוד הרבנים שלום רב,

האם מותר להוציא ביום טוב ובשבת מהסוכה מנורת לד שעובדת על סוללות, ומונחת על השולחן (שזה האור היחיד שיש בסוכה) , בכדי שיהיה ניתן לישון בסוכה?

תודה רבה מראש

תשובה:

שלום רב

כבר דנו בעבר באתר כמה פעמים, למיטב הבנתי כפי שהדבר בא לידי ביטוי בס' שבות יצחק על הלכות מוקצה, סבר הגרי"ש אלישיב שכיון שלא ברורה ההגדרה של מוקצה של שלהבת מה טעמו, יש להחמיר בכל סוגי התאורה, כולל נורה פלורוסנטית ואפילו לד. אולם ידידי הרב יהושע פפר צידד כאן באתר באחת מתשובותיו שפנס לד דולק אינו מוקצה, אין לי בזה הכרעה ברורה, אבל התחושה הברורה שלי שיש להחמיר בזה, אף אם לא מן הדין ממש, שלא יבוא הדבר לידי מכשול בנורה שיש בה חוט להט.