עלייה לקבר בחול המועד

בסד
שלום לכבוד הרב
הורי נפטרו לא מיזמן ואני מרגיש צורך נפשי גדול לעלות בגלל מצבי לציון שלהם להתפלל .
האם מותר לי בחול המועד לעלות להתפלל ולא להוזיל שם דמעות ?
זה ממש חשוב לי לעלות ולהתפלל שם לאור מצבי

אודה לתשובתך כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

אם זה גורם לך שמחה תעלה, כמו שהתירו לבכות בחג למי שהבכי מפיג את צערו, אבל אם תוכל לעלות לפני החג ולאחריו זה הרבה יותר טוב, כי לא עולים לקברים בחול המועד.

שתדע רק טוב ושמחה כל הימים! ויש לזכור, שהחיבור האמיתי לנשמתם הוא על ידי עשיית מעשים טובים לעילוי נשמתם, בכל פעם שאתה לומד משנה לעילוי נשמת הוריך או נותן צדקה ושאר מעשים טובים, אתה גורם להם נחת רוח ומתחבר אליהם באופן הרבה יותר עמוק מהביקור בקבר.

חג שמח ובשורות טובות.