צבע רצועה ללא אמירת לשם קדושת תפילין

שלום לכבוד הרב,
נצבעה רצועת התפילה של יד בצבע כשר לרצועות, במקום שהיה כבר צבוע מלכתחילה(הצביעה לא הייתה נצרכת), ע"י גדול ללא אמירת "לשם קדושת תפילין", לפני כן הרצועות היום במצב טוב ובכשרות. האם כדאי להחליף את הרצועה או שהיא כשרה?
תודה רבה ופתקא טבא!

תשובה:

שלום רב

יש לצבוע את אותו מקום שוב לשם קדושת תפילין ואז היא כשרה ממה נפשך, אם כתב על גבי כתב העליון הוא העיקר, גם כאן יש עליון כשר, ואם אינו מבטל את התחתון, גם כאן התחתון ביותר כשר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בדיעבד אם עשה לשם קדושת תפילין רק לא אמר בפה, יש שהכשירו, ראה משנה ברורה סי' לג ס"ק כג, ולכן כיון שצבע מקום קטן ויש סוברים שרובו ככולו והרוב כאן נצבע כדין, יש להקל שהיא כשרה. אבל אם כלל לא עשה לשם תפילין [לא סביר] זו בעיה.