מעמיד בדבר המקבל טומאה – פלסטיק / עירוב סכך כשר וסכך פסול

שלום לכת"ר
האם ניתן לשים גדר מפלסטיק עם חורים קטנים (מחובר באזיקונים) מעל הסוכה בכדי שהסכך ישען על גדר זו?

תשובה:

שלום רב

משתי סיבות יש להמנע מכך:

  1. בשו"ע סי' תרכט סעי' ז מבואר שיש להחמיר שלא להעמיד את הסכך בדבר המקבל טומאה שפסול לסיכוך, ואף פלסטיק לענין זה דינו כך, ראה חוט שני סוכה עמ' רי.
  2. הגדר הזו נחשבת סכך פסול, והיא צפופה כך שצילתה מרובה מחמתה, וממילא היא פוסלת את הסכך אף שצילתו מרובה מחמתו. ואף שהרמ"א בסי' תרכו סעי' א צידד להקל בענין זה כשהם מונחים ממש אחד על השני, מדין ביטול, בשו"ע שם נראה שסובר שצריך עירוב ממש, ולכן אין להכנס לספקות ויש להעמיד את הסכך על קרשים הכשרים לסיכוך ולא על פלסטיק או מתכת.

הצטרף לדיון

תגובה 1