מוזיקה באבלות בחול המועד

כאשר חג מפסיק אבלות, האם במהלך החג מותר לאבל להתארח או לשמוע נגינה?

תשובה:

שלום רב

באופן כללי כל השנה האבל על הוריו אסור בכלי נגינה ואין לזה קשר עם השבעה או השלושים, ובשאר קרובים, אם החג ביטל רק את השבעה והוא עדיין בשלושים אסור, ואם החג מבטל ממנו גם אבלות שלושים [כי יום כיפור כבר ביטל ממנו את השבעה] – מותר.

לגבי שמחת בית השואבה בבית הכנסת היה מנהג בירושלים להתיר לאבל לשהות שם אף שאינו רשאי לרקוד, ראה ס' פרי האדמה לולב פ"א הל' ח.

לגבי להתארח, אסור למעט המשפחה המצומצמת ממש – אצל הילדים של האבל עצמו.