לימוד מתמטיקה בחול המועד

שלום , יש לי בגרות במתמטיקה ואני צריך ללמוד אליה. האם מותר ללמוד בימי חול המועד סוכות?

תשובה:

שלום רב

לימוד זה מצריך כתיבה שאסורה בדרך כלל בחול המועד, ואין להתיר אלא אם כן זה בכלל דבר האבד, כלומר הבחינה מיד אחרי החג ואתה לא מוכן אליה. אבל אם הבחינה רחוקה יותר ואתה רוצה ללמוד כי בחול המועד יש זמן… על זה בדיוק נאמר האיסור, שהרי זה בכלל "מבזה את המועדות", שמוצא בחג את הזמן לעשות מלאכות שאין זמן כביכול לעשותן בימי החול.

בהצלחה רבה!