ארבעה מינים לילד קטן

ילד בן 3 יש עניין לקנות לו ארבעת המינים או שאפשר לתת לו פסולים [הוא רוצה כמו אבא] הייתי קונה לו העניין שאם אני קונה לו אז גם אחיו בן השנתיים רוצה…

תשובה:

שלום רב,

בשו"ע (סי' תרנז) נפסק שקטן היודע לנענע אביו חייב לקנות לו לולב. ראה שם במשנה ברורה (סק"ד) בשם המהרש"ל שאינו חייב לקנות לו אלא יכול לתת לו את שלו כדי לנענע בו. אולם יש מאחרונים שכתבו שדוקא לקנות לו כדי שיוכל לצאת בו ידי חובה. וכפי שכתב המגן אברהם שמצוות חינוך הוא עם כל פרטי הדינים כולל הדין שביום הראשון צריך לכם – משלכם. ראה מה שביאר בשו"ת אגרות משה ח"ג סי' צה.

מ"מ זה רק בקטן הידוע לנענע (לשם מצווה..) ילד בן שנתיים או שלש אינו בר חינוך כלל ואינו יודע לנענע. לכן אין בעיה לתת להם פסול, העיקר שיהיו מרוצים ושמחים בחג…

חג שמח

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מעיקר הדין נשים פטורות כיון שזו מצות עשה שהזמן גרמא אבל נהגו שנוטלות ולמנהג בני אשכנז גם מברכות. אבל כמובן פחות צריכות להקפיד על ההידורים בארבעת המינים…