איך שומרים על ארבעת המינים?

בס"ד
אלו גורמים משפיעים על טריות ד' המינים
וכיצד למעשה לשמור על רעננותם
יש"כ

תשובה:

שלום רב

עד ליום ראשון הקרוב ערב החג, יש לשמור את ההדסים והערבות במקרר, את הלולב יש לשמור באריזת ניילון אטומה סגורה היטב במקום קריר, ואת האתרוג כדאי לעטוף בשקית ניילון מרשרשת ולהשאיר בשרוול המגן.

בחג עצמו, כדאי שיהיה נרתיק אטום כפי מוכרים היום בשווקים, ויש עוטפים בזהירות את הלולב ומיניו למעט האתרוג במגבת לחה בתוך הנרתיק. יש להזהר שהמגבת לא תהיה רטובה אלא רק מעט לחה כדי שלא ירקיבו, כמו כן יש לעטוף בזהירות שלא ישרו העלים.

בהצלחה רבה.