עלייה לתורה לוי במקום כהן

גמר טוב.
נמצא כהן יחיד בביה"כ ויצא לפני קריאת התורה ו/או אין כהן בנמצא, האם יקראו ללוי במקום כהן או יעלו ישר לישראל?
תודה

תשובה:

שלום רב

יש שהקפידו שלא לתת ללוי כדי שלא יטעו לומר שהוא כהן, ראה בית יוסף וב”ח בסי’ קלה, וראה מור וקציעה שם שגם על פי קבלה אין ראוי לתת לו ראשון, אלא שהרמ”א שם בסעי’ ו הכריע שמותר לתת ללוי ראשון. ולמעשה גם הספרדים הקלו בזה, ראה אור לציון ח”ב קריאת התורה פ”ט ושו”ת יביע אומר ח”ו סי’ כד.