שמרטפות בחול המועד

שלום הרב,

האם מותר לעבוד בתור בייביסיטר בחול המועד לכתחילה?

תודה
וגמר חתימה טובה

תשובה:

שלום רב

מותר לעשות ביבי סיטר – שמרטפות בחול המועד לצורך המועד.

מקורות:

כל פעולה בשכר גם אם היא אינה מלאכה אסורה בחול המועד, ראה שו"ע תקמב סעי' א ובשו"ת נודע ביהודה מהדו"ת סי' קד. אלא שכתב הכלבו בסי' ס, שכאשר הדבר נעשה לצורך המועד והוא אינו מלאכה מותר גם בשכר, והובא בבית יוסף סו"ס תקמא וראה נושאי כלי הטור שם בביאור הדברים, ומה שדן בזה בביאור הלכה שם. וכן הכריע להלכה בשו"ת זרע אמת ח"ג סי' נה, וראה כף החיים סי' תקמא ס"ק כז שיש לסמוך על כך בשעת הדחק שאינו מוצא בחינם, וראה חול המועד כהלכתו עמ' שו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום
    לא ראיתי בדברי הכלבו,בי,כהח וביאור הלכה דיבור על דבר שאינו מלאכה כלל המוזכר כאן,אלא באופן שעושה מלאכת הדיוט או אומן באופן המותר.אך מי יימא שגם דבר שאינו מלאכה אלא לשבת בבית ולשמור גם בכלל איסור קבלת שכר? וגם הראיה שהביא בביאור הלכה מהראש מחירי בכהאי גוונא.

  2. בפשטות כוונת הדברים היא שמלבד איסור המלאכה יש גם איסור להשתכר, ולכן גם כאשר המלאכה מותרת כי היא לצורך המועד עדיין קיימת הבעיה השניה, ואם זה אכן הביאור אז אינני מבין את החילוק שהצגתם.