צילומי משפחה בבית הכנסת כנגד ארון הקודש

בס"ד

שלום לכבוד רבני בית הוראה שליט"א,

שאלה: האם נחשב דבר שבסדר לעשותו כשמשתמשים באולם הבית הכנסת שמתפללים בו כל יום קבוע בבית הכנסת מחובד להיות מקום לתמונות משחפתי? לא מדובר כלל שהמשפחה רוצה לצלם כלום ממול הארון קודש או שאר דברים שמרים כבוד על הבית הכנסת אלא סתם לצורך המקום, שפירסו וילון על מול הארון הקודש ועושים תמונה סתם בלי שום צורך שום דבר שבבית הכנסת או אפילו שום רמז לבית הכנסת, אלא סתם לצורך המקום שאולי אין להצלם משרד שלו או משום שהבית הכנסת קרובה לבית של הבעל הבית המצלם משפחתו ?

לפי עניות דעתי לא דבר של בזיון מ"מ לא כבוד לבה"כ להשתמש לדבר חו"ל שנ"ל שכבוד הבית הכנסת וסיבה שיסדוה להתפלל להשם יתברך ושראיתי בפוסקים שיש קולא לצורך לימוד שמתירים לאכול וכו' אבל סתם להפוך האולם שמתפללים לאולם תמונה זה לא ראיתי, מ"מ אשמח לשמוע חוות דעת של מעלת תורתכם על שאלה זו.

ברכה והצלחה וגמר חתימה טובה לכולם

תשובה:

שלום רב

אין ראוי כלל לעשות זאת. ראה שו"ע סי' קנא סעי' א שאפילו שיחה בטלה אסורה שם, ואין מטיילין בהם ולא מתקשטים בהם, כך שלהעמיד וילון יפה ולעשות צילומי משפחה ודאי אסור.

בהצלחה.