צום לאשה עם לחץ דם גבוה

שלום
רעייתי סובלת מאוד קשה עד כדי כמעט עילפון וכאבי ראש חזקים מאוד בצום. היא נוטלת כדורים ללחץ דם גבוה וגם למניעת צרבת. מה נדרש לעשות במידה שהיא רוצה לצום ?
תשובה:

שלום רב

לחץ דם גבוה לא מונע מלצום אלא שיש להקפיד לקחת כדורים [אפשר להוריד קצת מינון בהתייעצות עם הרופא], לגבי הקושי שלה לצום, יש ראשית להתכונן היטב לצום עם הרבה נוזלים בגוף, במקרה של כאבי ראש חזקים ניתן לקחת משככי כאבים כמו אקמול, עדיף בלי מים, ואם אי אפשר במעט מים מרים כמו תה מרוכז מאוד, או בפתילות. כשיש תחושה קרובה לעילפון יש לשתות.

צום קל ורפואה שלמה.