מי שלא מרגיש טוב ביום כיפור

אני רוצה לדעת משהו
אם אני ביום כיפור לא ירגיש טוב מותר לאכול משהו קטן ולשתות כדור ולהמשיך לצום? או שכבר שברתי צום?

תשובה:

שלום רב,

כל אדם לא מרגיש הכי טוב בצום.. אגב, לזה זה נועד.. אסור לאכול אלא אם כן יש חשש לפיקוח נפש. סתם כך אדם שלא מרגיש טוב בצום, שישכב וימשיך לצום, אחרת זה איסור דאורייתא לאכול!! כל פעם שאוכלים שיעור ככותבת (גודל של תמר) זה איסור דאורייתא ודינו כרת. פחות מזה אפילו אכילה קטנה ביותר זה איסור דאורייתא של חצי שיעור.

צום קל, וגמר חתימה טובה