כדור בצום ללא מים / ריטלין בצום

שלום רב
האם מותר לקחת בצום כיפור תרופה ללא מים? למשל, אקמול לכאבי ראש וריטלין.. והאם ישנה בעיה כלשהי לקחת כדור ריטלין ביום הכיפורים על מנת להיות ערני יותר (קמים מוקדם הרי ותפילות ארוכות..)
תודה וגמר חתימה טובה

תשובה:

שלום רב,

אדם שחש כאבים בצום עד שהוא נדרש לשכב יכול לקחת כדור אקמול ללא שתיה של מים כלל, או בעת הצורך מעט מים מרים. לגבי ריטלין אם יש צורך ממש ניתן להקל כנ"ל, אבל אם זה רק לשמור על עירנות אין לקחת, וראה עוד כאן לגבי כל שבת.

גמר חתימה טובה

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אני לוקח ריטלין כמעט קבוע ואני מכיר את ההשפעה.. זה "מרגיע" אנשים היפראקטיביים לאו דווקא ערניים מדי, ובהחלט יש לה אפקט מעורר ומפקס. (אני סטודנט לפסיכולוגיה אז אני יודע). בהינתן שהריטלין עוזר להפיג עייפות ומעורר, האם ניתן לקחתו ביוה"כ? תודה