חולה אפילפסיה ביום כיפור

אשתי לוקחת וולפורל האם היא יכולה לשתות שעורים בכיפור בגלל שהרופא אומר שתסתכן בהרעלת וולפורל,
ומהיא מידת שעורים האם כל 10 דקות 30 סמ"ק?
תשובה:

שלום רב

לגבי אפילפסיה חייבים לדעת את מצב החולה, אם אין התקפים בכלל והמצב יציב עם התרופות, יש לצום, וצריך להתייעץ עם הרופא לגבי המינון, אם אפשר להפחית מעט כדי שלא תקבל הרעלה כנ"ל. אם יש התקפים מפעם לפעם יש לאכול שיעורים: 30 סמ"ק אכילה ו40 סמ"ק שתיה.

רפואה שלמה.