זמן ברכת הדלקת נרות למנהג הספרדים

איך אשה ספרדיה מדליקה נרות שבת?

תשובה:

שלום רב

למעשה המנהג המקובל בקהילות הספרדים מדורי דורות היה כהכרעת הרמ"א להדליק ואחר כך לברך, כמבואר במחזיק ברכה לחיד"א סי' רסג אות ד, חסד לאברהם שם אות ו, בן איש חי שנה ב' פ' נח אות ח, וראה בס' פדה את אברהם בשם רבי עזרא עטייא ראש ישיבת פורת יוסף זצ"ל שכך נהגו כל קהילות הספרדים, וכ"כ בברית כהונה מערכת ש אות ב ממנהג ג'רבא, וכ"כ בשו"ת שמש ומגן ח"ג סי' עא ממנהג מרוקו, ועוד הרבה מקורות יש בענין זה. מנהג התימנים היה בזה כהכרעת השו"ע לברך ואח"כ להדליק.

אולם כידוע סבר הגר"ע יוסף זצ"ל שבארץ ישראל יש לנהוג בזה כהכרעת השו"ע הנ"ל, וידועה המחלוקת שנטושה בזה בין גדוטלי רבני ספרד האם יש מקום לנטוש את מנהגי העדות משכבר ימים לטובת הכרעות השו"ע ואין כאן המקום להאריך בענין זה.

גמר חתימה טובה.