דלקת בקיבה ביום כיפור

שלום רב,
שאלתי לגבי אמא שלי ולא קיבלתי תשובה.
לגבי צום יום כיפור, אמא שלי בגיל 78 והיא סובלת מבחילות והקאות עקב דלקת בקיבה ומלחץ דם גבוה. שנה שעברה אכלה לפי שיעורים אך אחרי הצום הרגישה לא טוב והקיאה גם מספר ימים אחרי הצום. הרופא טוען שאסור לה לצום. השאלה איך עליה לנהוג השנה? אשמח לתשובה בהקדם. תודה.

תשובה:

מבחינת הלחץ דם הגבוה אין סיבה שלא לצום, אבל יש להקפיד לקחת את התרופות בזמן [ניתן קצת לשנות את הזמן בהתייעצות עם הרופא, לקחת ממש לפני הצום ומיד לאחריו, וכך במום עצמו במינון מופחת].

לגבי הדלקת הקיבה באופן כללי זה אמור להיות מטופל תרופתית, אם התרופות לא עוזרות והדלקת פעילה, אם יש דימום ביציאות או כאב חזק ניתן לאכול שיעורים, ההקאות אחרי הצום זו לא סיבה להקל יותר, כדי לטפל אם פרמין או נוגד בחילה אחר, אולי יעזור.

בכל מקרה כדאי להתייעץ עם רופא ירא שמים שמכיר את המצב הרפואי שלה, אולי לא דייקתם בפרטים.

רפואה שלמה וגמר חתימה טובה.