רחיצת ליכלוך ביום כיפור

שלום לכבוד הרב,
ראשית אני מבקש סליחה ומחילה על השאלה

ביום כיפורים – אדם שנצרך לנקבים גדולים, לאחר מכן האם רשאי לשטוף את המקום במים כדי לנקותו?
במידה ולא, האם יש חלופה אחרת?

תודה רבה וגמר חתימה טובה

תשובה:
שלום רב,

איסור רחיצה ביום כיפור הוא רק רחיצה של תענוג. ראה שו"ע סי' תריג סעי' א': "אסור לרחוץ ביום הכיפורים, בין בחמין בין בצונן, ואפילו להושיט אצבעו במים, אסור. ואם היו ידיו או רגליו או שאר גופו מלוכלכים בטיט או בצואה, או שנטף דם מחוטמו, מותר לרחצם, שלא אסרו אלא רחיצה של תענוג". וראה שם במשנה ברורה שיש להזהר שלא לרחוץ אלא את המקום המלוכלך.

גמר חתימה טובה