צירוף של לבוד ופסל היוצא מן הסוכה

שלום הרב,

לסוכה שאני בונה עשיתי 3 דפנות באופן שהדופן האמצעית המחברת בין 2 הדפנות המקבילות היא קיר בית, והדפנות המקבילות הן מחיצות עץ הקרובות לקיר הבית בלבוד וגם הסכך קרוב לקיר בלבוד. כמו האות ח', שני הרגליים של הח' הם הדפנות המקבילות והבסיס של הח' הוא קיר הבית.

שאלתי היא, אחת מדופנות העץ קצרה מזו המקבילה לה (אבל היא יותר מ 7 טפחים), באופן שיש כאן פסל היוצא מן הסוכה שממשיך רק עם אחת מדופנות העץ. האם זה בסדר הלכתית לומר גם דין של פסל היוצא מן הסוכה וגם דין לבוד בין הדפנות לקיר (וגם לבוד בין הסכך לקיר)? האם אין כאן צירוף של שתי הלכתות?

תשובה:

שלום רב

ידועה הכרעתו של הגרעק"א בתשובותיו סי' יב שהדין שלא אומרים תרי הלכתות הוא רק כשלא ניתן לדון על אחת ללא חברתה, וכמו בגוד ולבוד, שרק על ידי הגוד נעשית המציאות של הלבוד, אבל שתי הלכות בהכשר של סוכה אחת ודאי אומרים, וראה עוד אריכות דברים בענין זה בשו"ת מנחת יצחק ח"ו סי' ס.

יום נעים.