עבודה בצהרון בחול המועד סוכות

שלום כבוד הרב.
עוד מעט חול המועד סוכות. האם מותר לעבוד בעבודה בתור מדריך צהרון, היינו לתת אוכל לילדים, לעשות פעילויות וכו' בחול המועד או שאסור?

תשובה:

שלום רב

למעשה כל עבודה בשכר, גם אם המלאכה עצמה היא מהמלאכות המותרות, אסור לעשותה בחול המועד, אלא אם כן הוא דבר האבד או צורך המועד, לכן, אם הבוסים בעבודה דורשים ממך לעבוד גם בחול המועד ובלי זה תהיה לך הרעת תנאים בעבודה – מותר, אבל אם לא, יש להחמיר, אא"כ כלפי ההורים מדובר בדבר האבד, ואין דרך אחרת לפתור את הבעיה של תזונת הילדים אלא על ידי צהרון המופעל על ידי יהודי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש אפשרות, כי יש עוד מדריכים אבל יהיה להם קשה יותר להסתדר בימים ארוכים וקשים. זה לא נחשב צורכי רבים לתת אוכל לילדים ולשמור עליהם בזמן שההורים לא בבית?

  2. זה לא צורך רבים כיון שבעצם על ההורים להיות בבית, זה מה שרמזתי בתשובה, אבל אם הצהרון חייב לפעול וזה כבר דבר האבד, והדבר יגרום לקושי על חבריך אפשר להקל.