עירוב חצרות

האם ניתן לאכול בצאת השבת לחם שזיכה אותו לשכנים בשביל עירוב חצרות, או כבר נעשה שלהם וצריך רשות, ועד מתי צריך רשות, וכי צריך להודיע להם שיבואו לקחת כי יש להם ממון שלהם אצלו, ואוליע רוצים לקחת לעצמם. והאם אפשר להקנות את העירוב רק לזמן מסויים דהיינו עד למוצ"ש כדי שבמוצ"ש יחזור להיות שלו.

תשובה:

שלום רב

אין צורך לבקש רשות, הרעיון באופי ההקנאה כאן הוא שכל מי שיקדים לאוכלו – רשאי, אחרת בלאו הכי לא יועיל העירוב כיון שאף אחד לא יכול להשתמש בו…

שבוע טוב.