קדושה על חשבון לימוד תורה של רבים

בס"ד
ברבים מבתי הכנסת נוהגים לקיים לימוד תורה בימי חול בין מנחה לערבית ובכך מחברים הלילה ליום בלימוד וכן מקיימים בזה והגית בו יומם ולילה ואולי העיקר שיש מן המתפללים שזה לימוד התורה היחיד שיש להם בכל יום., ובכך מזכים אותם במצוה זו שהיא "כנגד כולן"
קורה לפעמים שמישהו הגיע מאוחר ומיד לאחר תפילת הציבור מתחיל תפילת שמונה עשרה כדי לזכות לאמירת קדושה.
השאלה: האם ע"פ ההלכה יש לאפשר ליחיד לגזול מהדקות המעטות של לימוד הרבים או שצריך להנהיג ולהודיע שאדם שמאחר, לא יוכל לבטל את הציבור מ"כבשת הרש" של לימוד התורה שלו, ויפסיד את הקדושה.

תשובה:

שלום רב

ברור שאין לאפשר לו לעשות זאת על חשבון שיעור תורה, זאת מלבד מה שפקפקנו לגמרי בהנהגה הזו, על פי המתבאר בשו"ע ומשנה ברורה בסי' סט שדין זה נוהג רק כשיש לפחות שישה שלא שמעו קדושה ולא לצורך אדם יחידי.

שבת שלום.