פתיחת אריזת טישיו בשבת

האם מותר לכתחילה לפתוח חבילת נייר טישו בשבת? האם בכך שעושה פתח בניילון העוטף אין חשש לבעיות הבאות:
1. מתקן כלי- הופך את העטיפה לסוג של כלי?
2. מכה בפטיש.
3. חשש לקריעת אותיות.

האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בדין זה?

תשובה:

שלום רב

אין לפתוח חבילת טישיו בשבת בדרך הרגילה אלא רק לקרוע אותו לגמרי ולרוקן את התכולה לשקית אחרת, מהטעמים שהזכרת

מקורות:

שמירת שבת כהלכתה פרק ט סעיף ח. ראה שם שזה נחשב קורע שלא על מנת לקלקל שהרי הוא משתמש באריזה [וראה משנה ברורה וביאור הלכה בסי' שמ שמאוד החמיר בקורע על מנת לתקן].

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הגרי"ש אלישיב התיר, כיון שהפעולה לא נעשתה בגוף הדבר אלא רק פילוס דרך, אבל יש שהחמירו ראה הרבה תשובות באתר בענין זה לענין מקרר שנפתח באיסור בשבת ודלת חשמלית ועוד.

  2. פתיחת שקית חלב בכל מקרה אינה לכתחילה, וגם בדיעבד שהיא נעשית אין לעשות נקב יפה כרגיל, אלא או חור קן מאוד או לקלקל לגמרי ולהעביר את החלב לכלי אחר.