מעמדם של בני שבט מנשה

שלום וברכה לרב,לגבי שידוך בת שבט מנשה,האם הם יהודים לכל דבר? האם יש עניין להשתדך דווקא עם בת ארץ ישראל או שאין הבדל?
תשובה:
שלום רב,
קבוצת האנשים המוגדרים שבט מנשה לא היו יהודים כלל. ולא משנה אם אם צאצאי שבט מנשה או לא. קבוצה שלא שמרה אורח חיים יהודי משך כל כך הרבה שנים והיתה מנותקת מכל קהילה יהודית, ודאי שלא ניתן לשייך אותם לעם היהודי. (אגב, שוחחתי עם הפרופ' שבדק אותם אם יש להם שייכות גנטית לעם ישראל, והתשובה היא חד משמעית, התבניות הגנטיות שלהם הם סינים לחלוטין!)

אולם כל האנשים שנמצאים כאן בארץ עברו גיור.
באופן כללי ניתן לומר שהליך הגיור שהם עוברים הוא הטוב מביותר מכל קבוצות הגיור שישנם. עם עוברים תהליך ארוך יחסית במקום משכנם בהודו. ולא לאחר שהם עוברים את בדיקת הבי"ד המיוחד שהוקם, הם מאושרים לעליה להמשך הליך הגיור שנעשה בארץ. ניתן לומר בבירור שרובם הם גרים רציניים. אולם תמיד כדאי לבדוק עכל מקרה לגופו, האם הגיור שנעשה לאותה נערה היה רציני, האם היא היתה רצינית או לא.
לשאלה האם יש ענין לשהתדך דווקא עם בת ארץ ישראל. כמובן שאין מענה ברור. השאלה מורכבת מדי, תמיד ישנם שיקולים רבים לכאן ולכאן. אני רק מספק לך את המידע לעליך לשקול. ויהיה ה' בעזרך בעצה ותושיה.
שבת שלום וגמר חתימה טובה