כשרות דגי פילה

לאחרונה נתפרסם על ענין כשרות הדגים בפילה סלומון ומושט שצריך בדיקה בכל דג ודג. השאלה האם יש בזה משהו חדש, כי הבנתי שהענין ישן וכבר נידון באגרות משה וגם יש בזה מהחזו"א, וא"כ מה התחדש כעת.
ב. האם באמת צריך לבדוק בכל דג בבית שיש קשקשים ומה ניתן לעשות בדגי טונה שמגיעים שימורים.
ג. מה הנהגת גופי הכשרות בזה, ואיזה דגים צריכים למעשה בדיקה בבית.

תשובה:
שלום רב,
כל מה שמגיע בהכשרים הבאים בלבד אפשר להשתמש גם ללא בדיקה. א. עדה חרדית. שארית ישראל. הרב שלמה זלמן רווח. הרב רובין. הרב לנדא. אגודת ישראל. מחזיקי הדת בעלז. מכלל הן אתה שומע לאוו.

יש שפירסמו עכשיו שאין לסמוך, אבל נראה לי שאם אתה סומך על גופים אלו בכל עניני הכשרות גם בזה אין בעיה.