דג עם בשר – ביטול בשישים

שלום. עירבתי טונה חמה בסיר עם כף מעץ וניגבתי אותה בלי לישטוף. יום למחרת בעלי עירבב עם הכף בצל מטוגן שטיגן בשביל לבשלו עם עוף. גם את הסיר שבישלתי בו טונה רחצתי עם מים וסבון אבל היה דבוק בו משהו שרוף שלא ירד בשטיפה ובאותו סיר טוגן הבצל. האם יש כאן בעיה?

תשובה:

שלום רב

אין כאן בעיה, אף שיש שהחמירו שדג אינו בטל בשישים [ומשום שחמירא סכנתא מאיסורא] להלכה המנהג להקל בזה

מקורות:

בט”ז סע’ קטז ס”ק ב כתב שחמירא סכנתא מאיסורא ואין הדגים בטלים בשישים, אולם, הש”ך וכנסת הגדולה שם כתבו שמועיל ביטול בשישים, וכן דעת רבים מהאחרונים, ראה שבות יעקב ח”ב סי’ קד, חתם סופר יו”ד סי’ קאחוות יאיר סי’ סד, מהרש”ם ח”ג סי’ רפח ועוד רבים. אמנם בלקט יוש עמ’ 6 מובא שהתרומת הדשן החמיר בזה.