חולה אנורקסיה ביום כיפור

לכבוד הרב שלום וחתימה טובה.
אני סובלת מהפרעות אכילה(אנורקסיה) מס שנים ומטופלת ע"י כדורים ומעקב תזונאי, פסיכיאטרי ופסיכולוגי.
ב"ה המצב התייצב ב3 שנים האחרונות וזכיתי להתחתן עם אברך וללדת בן ובת בריאים ושלמים.
הבעיה העיקרית שלאחר כל לידה אני בחרדות ורצון עז לרדת במשקל וכתוצאה מזה אני בקושי אוכלת. מאחר וירדתי קרוב ל16 קילו מהילדה האחרונה של הבת שלי. הפסיכיאטר והדיאטנית לא מסכימים לי לצום כלל וכלל מחשש שהצום יגרום לי להמשיך לא לאכול כי אני במעקב תזונתי ואוכלת ע"פ תפריט מה שמכתיבה לי הדיאטנית.
בדיקת דם אחרונה הייתה תקינה ואין לי חוסר בכלום. שאלתי את הרופאה שלי והיא טוענת שמבחינה בריאותית הכל תקין אבל היות ויש בעיה נפשית זה רק הפסיכיאטר קובע..
זה מאוד קשה לא לצום כשהרוב צמים…
האם אפשרי לצום בכל זאת? ואשמח לדעת מה הדין לגבי הכדורים הפסיכיאטרים שאני נוטלת . האם ליטול רגיל גם ביו"כ?

תודה רבה לכבוד הרב !

תשובה:

שלום רב

רצוי לשאול פסיכיאטר שומר מצוות, ואם הוא מסכים שאסור לצום, חייבים לשמוע בקול הרופא, ולא לצום בשום אופן! אם לא מוצאים פסיכיאטר דתי יש לסמוך על הוראות הרופא המטפל ולא לצום בשום אופן!

רפואה שלמה.