לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

צום ביום כיפור בהריון בסיכון

שלום וברכה,
שאלה בקשר לצום ביום כיפור לאישה בהריון בסיכון גבוה עקב קרישיות יתר, מטופלת בזריקות "קלקסן" פעם ביום. שבוע 36 להריון. (הריון קודם הסתיים בגרידה עקב הפסקת התפתחות העובר). בנוסף, נמצאת במעקב גדילה וזרימות דם עקב גדילה איטית תקינה אך נמוכה של העצמות והיקף בטן נמוך לא תקין של העובר. הרופאים אוסרים לצום. תודה בשורות טובות לכולם בע"ה..

תשובה:

שלום רב

אסור לצום. אבל יש להתייעץ עם הרופאים האם מספיקה אכילה לשיעורים או שצריך לשתות כרגיל, ולפעול לפי הנחיותיהם.

לידה קלה ותקינה ורוב נחת!