יחסי אישות בראש השנה

שלום וברכה, בראש השנה אני ובעלי קיימנו יחסים בערב החג השני. היה לי בלב חשש שאולי זה לא ראוי אבל לא ידעתי שקיים איסור. אחרי שקראתי שיש איסור העניין הזה מאוד מעיק עלי, במה אני יכולה לכפר על כך?

תשובה:

שלום רב,

זה לא איסור. אין איסור על תשמיש בראש השנה. אלא שכתוב שלא לעשות כן, מן הסתם משום אימת הדין. לכן כתוב על מי שיצרו תוקפו מותר. כלומר, אין כאן ענין לכפרה משום שאין חטא. אלא שלהבא אכן יש לדעת.

כתיבה וחתימה טובה