דלקת בקיבה והקאות – יום הכיפורים

שלום רב,
לגבי צום יום כיפור- אמא שלי בגיל 78 וסובלת מדלקת בקיבה- בחילות והקאות מידי פעם ולחץ דם גבוה.
שנה שעברה היא ניסתה לצום למרות שאכלה פחות משיעור כל חצי שעה בערך ועדיין אחרי הצום המשיכה להקיא מספר ימים ולא הרגישה טוב.
כיצד עליה לנהוג בצום השנה בע"ה?

תשובה:

שלום רב

היא יכולה לאכול שיעורים, שתאכל יותר בתכיפות, פעם ב10 דק' 40 סמ"ק שתיה ו30 סמ"ק אכילה, אני מקווה שתרגיש טוב. בכל מקרה אין כאן מצב של סכנה שיקבע שלא לצום בכלל. תשובה זו ניתנה בהתייעצות עם הגאון רבי ישראל גואלמן רבה של רמות א' בירושלים.

צום קל ורפואה שלמה.