האם ראוי לסלק שליח ציבור שמדבר לשון הרע

לכבוד הרב שלום,
האם מתפלל בבית כנסת שמדבר לשון הרע על מתפללים אחרים ואף מתנהג כלפיהם בבוטות מילולית ראוי לשמש כשליח ציבור באותו בית כנסת?

תשובה:

שלום רב,

כידוע כולם נכשלים באבק לשון הרע… ולא אגזים אם נאמר שרוב רובם נכשלים גם בלשון הרע ממש. כך שלמצוא חזן במקומו נקי מכל רבב בתחום הזה יהיה מעט קשה.. אבל אם הוא מבעלי לשון הרע, ומדבר עליהם כך בקביעות, לכאורה עדיף שלא יהיה שליח ציבור. ראה מה שכתוב בסי' נג על מי ראוי להיות שליח ציבור – "נקי מכל עבירות". ובפרט שימים הנוראים שאז מחמירים בזה יותר. אבל יש לי הרגשה, שאם תנסה לסלקו מתפקידו בטענה זו, הדבר יגרור יתר שנאה ליבוי מחלוקות ולשון הרע, ויצא שכרו בהפסדו. ואם זה המצב, כבר עדיף להשאר איתו…