הנקה בצום יום הכיפורים

ילדתי לפני חודש וחצי ועקב בעיות בהנקה וערידה דרסית של התינוק במשקל נאלצצי לעבטר להנקה חלקית. כל ארוחה הצינוק מקבל הנקה ותוספת תמל בשיעור קבוע
שאלתי מה הדין ביום הכיפורים? קשה לי מאוד בדרכ כלל בצום ויש לי נטייה להציעבשות גם ללא הנקה.
ואני חוששת שאתייבש או שכמות החלב שגם ככה מועטת תתמעט עוד יותר. האם יש הקלות במקרה וארגיש מיובשת מאוד?
בנוסף יש לי תחושת צמאון מוגברת במהלך הנקה.
לתשובתך אודה.

תשובה:

שלום רב

כיון שכפי שאני מבין התינוק מסתדר טוב עם התזונה החילופית, אני לא רואה במצב הזה פיקוח נפש, גם אם ההנקה תתמעט עוד [מה אין סיבה לחשוש שיקרה] הוא יקבל את התחליף חלב שהוא כבר רגיל אליו. חשוב לדעת, שצום יום הכיפורים חמור מאוד ואין להקל בו אלא במקרה של חשש פיקוח נפש, לאדם עצמו, או במקרה של הנקה, לתינוק שיש סיבה לחשוב שלא יסתדר עם תזונה חילופית. כאן לא קיים חשש זה. בדרך כלל הנחייה המקובלת היא להניק רק בלילה כאת עדיין מרגישה טוב ושבעה, וביום לתת תזונה חילופית, כך בעז"ה הכל יהיה טוב מכל הבחינות.

באופן כללי יש להרבות בשתייה שלושה ימים לפני הצום, ובצום עצמו לא ללכת לבית הכנסת בכלל! רק לשכב במיטה בחדר ממוזג כל הזמן.

בהצלחה רבה!