תקיעת שופר ראש השנה לנשים

שלום ,
אני בת 17 ורציתי לדעת אם חלה עליי החובה לשמוע תקיעת שופר בבית הכנסת בראש השנה.
תודה

תשובה:

שלום רב

אף שהתקיעה בשופר בראש השנה היא מצות עשה שהזמן גרמא ונשים פטורות בדרך כלל ממצוות אלו, כבר קיבלו עליהן הנשים לשמוע תקיעת שופר והדבר נעשה כחובה עליהן, אלא שלא נהגו להחמיר בזה בכל המאה קולות אלא רק בשלושים הראשונות שלפני מוסף [או שלושים אחרים].

אבל לא לעצתי תשמעי, הרי את לא אם למשפחה ברוכת ילדים קטנים וכדומה, יש לך את הזמן ואת היכולת להתפלל בבית הכנסת, נצלי זאת! אלו ימים מרוממים, התפילה עם הציבור נשמעת יותר בשמים, היא מותירה חותם בל ימחה בלב, ונותנת כח רוחני לכל השנה כולה. אלו השנים שלך עכשיו לעשות זאת! בעז"ה תקימי משפחה ויהיו לך מחוייבויות נוספות, כרגע את יכולה, עשי זאת!

שנה טובה ומבורכת