מקלחת בראש השנה

האם מותר להתקלח במים חמים בראש השנה
ישר כח ושנה טובה

תשובה:

שלום רב

מותר לחמם מים ביום טוב רק לצורך אוכל נפש, לא לצורך רחיצה [ידועה שאלת הגרש”ז אויערבך שבזמנינו שהרחיצה היא “דבר השווה לכל נפש” היה מקום להתיר לחמם מים לרחיצה כדין “מתוך שהותרה לצורך הותרה נמי שלא לצורך” אולם למעשה לא התיר בדבר זה, אלא רק לרחוץ במים שהוכנו לרחיצת כלים וכדומה או שהוחמו מערב יום טוב, ראה בשמירת שבת כהלכתה בפרק העוסק בדיני רחיצה ביום טוב].

על פרטי הדינים ברחיצה ביום טוב ראה כאן.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כתב הילקו"י :"וכן מים שהוחמו בדוד שמש מותר להתרחץ בהם כל גופו ביום טוב, כשהוא באמבטיא פרטית שנמצאת בדירתו"(סימן תקיא סק ב')