כיצד ממליכים את הקב"ה בראש השנה?

שלום כבוד הרב !
מה אני אמורה לעשות לקראת ראש השנה …?
כול הזמן אני שומעת שבראש השנה צריך להמליך את הקב"ה מה זאת אומרת?איך ממליכים?והאם בראש שנה עושים תשובה על החטאים?האם מבקשים על עצמינו שנכתב לחיים טובים.. ובריאות.. והצלחה וכ"ו?
תודה !

תשובה:

שלום רב,

אכן בראש השנה ממליכים את הקב"ה בעולם. המלכה זו, פירושה ההכרה והאמונה בכך שכל הנעשה בעולם הזה הכל ממנו, וכולנו משעבדים עצמנו מתוך שמחה ורצון, לעשות רצונו בלבב שלם. ועושים בתפילות שמונה עשרה, גם כשאומרים את ברכת המלך הקדוש. ובעיקר בתפילת מוסף אז אומרים מלכויות, זכרונות ושופרות.

לגבי בקשות אישיות בראש השנה, למעשה ניתן לעשות זאת בראש השנה, למרות שבשבתות לא מבקשים בקשות אישיות. ראה כאן בהרחבה בנושא.

לגבי החטאים. בכל יום יש לחזור בתשובה. אבל ביחוד בימים אלו חייבים אנו לחזור בתשובה ולבקש כפרה על החטאים.

כתיבה וחתימה טובה