האם מותר לצייר פנים של בני אדם?

שלום כבוד הרב!
אני אוהבת לצייר ובעיקר אני מציירת פנים של בני אדם .(אפילו של אנשים שאני לא מכירה או מהדימיון שלי )..רציתי לשאול אם זה מותר לצייר פנים.?
כי זכור לי שאז הסתכלתי בקיצור שולחן ערוך והיה כתוב על זה שאסור לצייר פנים …או שלא הבנתי נכון מה כתוב…אז אשמח שתענו לי תשובה
תודה !

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין מותר לצייר פרצוף של אדם אם אינך מציירת את כל האדם. כך פסק בשו"ע יו"ד סי' קמא סעי' ז' : "יש מי שאומר שלא אסרו בצורת אדם ודרקון אלא דוקא בצורה שלימה בכל איבריה, אבל צורת ראש או גוף בלא ראש, אין בה שום איסור לא במוצאו לב ולא בעושה, והוסיף הרמ"א: וכן נוהגים. אולם בש"ך הביא בשם הסמ"ג שאוסר גם במקרה כזה. וראה בפתחי תשובה בשם השל"ה שעדיף לא לצייר גם באופן הזה.

אולם אם הפרצוף אינו  מושלם משום שחסר בו משהו וכד'. מותר ואין בעיה. ראה שו"ת חת"ס יו"ד סי' קכח שפסק כן לגבי צייר עם השמטה של עין אחת שאת זה הגוי משלים.