תיקון מחשב על ידי ידיד גוי בשבת

בסד
שלום לכבוד הרב
יש לי חבר בעבודה שהו טכנאי מחשבים והו לא יהודי
יש לי בעייה עם המחשב והוא הציע לי להביא אותו ושהו יעבוד עלו ביום שבת למרות שאמרתי לו שיעשה את זה לא ביום שבת .
האם מותר לי לתת לתקן ?

תשובה:

שלום רב

באופן כללי לגבי קבלן שמקבל עבודה והוא יכול לעשותה גם ביום חול ומטעמי נוחות אישיים הוא עושה זאת בשבת, נקבע שאין בכך איסור כיון שהוא עושה על דעת עצמו ולא בשליחות הישראל, אבל כאן שאני מבין שאין לו זמן אחר ומבחינתו אין אפשרות שיעשה זאת ביום חול ואתה נותן לו לעשות זאת בשבת, והוא עושה זאת עבורך ללא תשלום כך שקשה לומר דאדעתא דנפשיה קעביד, מסופקני אם ניתן להתיר זאת.

שבת שלום.