לשון הרע על עצמי

האם מותר לגרום למישהו על ידי אדם נוסף
שידבר לשון הרע עלי על מנת לתקן את המידות?
אני אצפה לשמוע דברים שלא נעים לו להגיד לי וכך אוכל לתקן , "לב יודע מרת נפשו" אבל לפעמים אדם לא שם לב לדברים שפוגעים באחר
וכמובן שאני סולח לו מראש

תשובה:

שלום רב,

אין זה לשון הרע. אם הוא מדבר איתך ואומר לך לדוגמא, תשמע, אתה חייב לתקן את מידת הכעס. זה לא לשון הרע. הוא לא מספר שום דבר עליך לפני איש. זה היה יכול להיות סתם פגיעה בחבר. אבל אם אתה מבקש ממנו שיעשה את זה, אני לא רואה כל מניעה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. סליחה אבל התכוונתי שידבר עלי שלא בפני, אלא מול אדם אחר. זאת אומרת
    אדם ידבר עלי לשון הרע (שלא בפני) בפני חבר אחר ולאחר מכן אשאל את אותו החבר מה הוא אמר עלי.
    לדוגמא אחד יאמר עלי לחבר אחר שלי
    תראה אותו לא עושה מים אחרונים
    ואז אשאל את אותו חבר שלי מה הוא אמר עלי ויאמר לי שאני לא עושה מים אחרונים.
    כמובן שאני מדבר על דברים קצת יותר עמוקים שיכול להיות שגם אני וגם החבר שלי לא שמים לב אליהם.

  2. על אותו העקרון, אני מכיר מצבים שבו "יוצא" לי לשמוע לשון הרע ואני אומר לאותו אדם אני לא רוצה לשמוע אם יש לך בעיה איתו דבר איתו ותדון איתו בדברים ואז הוא אומר שהוא לא מוכן לדבר איתו.
    האם מותר לי להגיד לאותו אדם שדיברו עליו לשון הרע מה נאמר עליו?