בס"ד
שלום וברכה
לפי מה שהבנתי שכל התשובות על שאלותיי ועל שאלות אחרים בנושא זמן ברכת הדלקת נרות יום טוב הבנתי שיש 2 שיטות.
האחת היא לברך קודם ואז להדליק מאש קיימת.
והשניה היא להדליק עם גפרור רגיל וליצור אש חדשה ואז לברך כמו בערב שבת.
האם אני צודקת ? ואיך לדעת באיזה שיטה לבחור ?
אני יכולה לעשות כרצוני ?
תודה.
שבת שלום ושנה טובה !

תשובה:

שלום רב

אין בזה שום שיטות חלוקות, בלילה הראשון של ראש השנה אם את מדליקה לפני השקיעה את יכולה להדליק גפרור כמו בכל ערב שבת, ואם את מדליקה אחרי השקיעה וכן בלילה השני של ראש השנה [שאז בכל מקרה ההדלקה נעשית ביום טוב] אסור בהחלט להדליק גפרור כרגיל אלא רק להעביר מאש קיימת.

בהצלחה