נזקי עשן של סיגריה

שלום.
האם מותר לאדם לעשן סיגריה (או להבעיר מדורה) ברשותו כשהעשן נכנס לחצר של השכן ? האם יש נ"מ אם העשן עושה נזק מיידי או גם כשמדובר בנזק לטווח ארוך?

תשובה:

שלום רב,

אכתוב לך את עיקרי הדינים

א  במקרה של עשן גדול או שהוא מבעיר בתדירות באופן שאינו מוגדר כשימוש רגיל והוא כזה שמפריע לבן אדם רגיל לכל השיטות הוא מעכב עליו (שלחן ערוך קנה ל"ז)

ב במקרה של עשן מועט אף אם גורם קצת צער הוא מחלוקת בין הפוסקים דעת הרמ"א כהתה"ד דאין מעכב עליו ודעת המחבר והש"ך שמונע ממנו ואף בכל ספק בדין התה"ד התיר לכתחילה לסמוך והש"ך אוסר ורעק"א בספק בדין בהרחקות התיר לסמוך לכתחילה מהרש"ם חלק א קעח כתב שמנהג האשכנזים כהרמ"א בענין עשן מועט

ג במקום שהדרך להשתמש במנגל דרך שימוש רגיל לכל השיטות אינו מעכב עליו (שו"ת הרשב"א ב מ"ה)

ד דעת גדולי פוסקי זמנינו שבעשן סיגריות במידה והשכן יהיה מוגדר כ"מעשן פסיבי" או שזה מפריע לו ברמה שאינו סובל זאת  הוא מעכב עליו.