חבל בחברו ושבר את משקפיו

שלום הרב שאלה!
ילדים שיחקו בכיתה עם כדור הכדור עף מספר פעמים לילד פעם לאוכל פעם על המחשב לאחר שהזהיר את הילדים ששיחקו להפסיק לשחק ( זהו גם חוק בישיבה שאסור לשחק עם כדור) הכדור עף למחשב של הילד והילד תפס את הכדור ועמד לפוצץ אותו תוך כדי שהוא קילל את הילד שהעיף את הכדור אליו הילד שהעיף את הכדור שמע את הילד ונתן אגרוף לפניו של הילד השני ושבר לו את המשקפיים האם הוא חייב ב תשלום התיקון?

תשובה:

שלום רב,

אני מבין שמדובר בילד שהוא כבר בר מצוה, ואם כך הוא ודאי חייב בתשלום התיקון