הנחת מאכלים על הפלטה ביום טוב

בס"ד
שלום רב
האם מותר להשתמש בפלטה בכל דרך שהיא ביום טוב (א+ב' של ראש השנה) ? הכוונה שלי האם יש חוקים מיוחדים לשימוש הפלטה כמו בשבת קודש ?
או שמותר לשים על הפלטה את תבניות האוכל מתי שרוצים כשהפלטה מופעלת או כבויה ?
האם מותר להוריד את התבנית עם האוכל החם ולשים על השיש ?

תודה. שנה מבורכת !

תשובה:

שלום רב

כיון שמותר לבשל ביום טוב, אין כל בעיה להניח מאכלים על הפלטה כפי שרוצים. הבעיה היא רק בהדלקת האש, ולכן את הפלטה יש להכניס לשקע לפני החג.

שנה טובה ומבורכת.