הנאה מאור בליל ראש השנה בבית חילוני / שהחיינו בלילה שני של ראש השנה

בס"ד
שלום רב
תודה על התשובה לשאלה בנוגע להתנהלות בבית של הורים חילונים. אך לא הבנתי מה עליי לעשות בראש השנה בלילה השני ? אני אדליק בלי נדר את הנרות מאש לאש ביום הראשון לכבוד היום השני. ובשולחן בו יהיו הנרות אני מתכוונת לערוך את הקידוש והסעודה. אני לא יכולה להיות בחושך. והוריי וודאי יכבו את האור שהדלקתי בערב יום טוב ראשון. מה עליי לעשות ? אני הריי לא יכולה לומר להם שאני צריכה אור במקומות מסויימים .
אם אני אברך שהחיינו בקידוש , אסור לי לברך גם בהדלקת נרות ?
ומתי לברך לפני או אחרי הדלקת נרות ?
האם מותר לטלטל בחג ? לקחת איתי סידור לבית הכנסת וכדומה.

תודה.

תשובה:

שלום רב

תדליקי מעט יותר נרות מהרגיל, שיהיה לך מהנרות מספיק אור כדי להשתמש מה שאת רגילה להשתמש, וכך גם אם ידליקו אור אין חשש ואת יכולה להתנהל בבית כרגיל.

אכן לא מברכים פעמיים שהחיינו, ולכן אמרתי לך כבר בעבר, שבליל ראש השנה השני שיש צורך בפרי חדש מחמת הספק, אל תברכי בהדלקת הנרות אלא בקידוש כאשר הפרי החדש לפניך ואת עומדת לאכול ממנו.

ביום הראשון אם תרצי לברך שהחיינו בהדלקה ולא בקידוש זה בסדר גמור כי אז לא צריך פרי חדש, מברכים אחרי ברכת ההדלקה.

מותר לטלטל בחג.